19.Φεβ.2024
Γαστρονομία

Τα θαλασσινά που ταιριάζουν καλύτερα με τα ζυμαρικά

Οι καλύτερες επιλογές θαλασσινών που μπορείτε να κάνετε για να συνδυάσετε με τα ζυμαρικά σας.

Από ένα εύκολο και γρήγορο μεσημεριανό μέχρι ένα πιο επίσημο δείπνο, τα ζυμαρικά ανέκαθεν αποτελούσαν μια από τις αγαπημένες επιλογές για κάθε περίσταση. Τόσο χάρη στην προσιτή τους τιμή, όσο και στη γεύση τους. Ένας από τους αγαπημένους συνδυασμούς για τα ζυμαρικά είναι τα θαλασσινά, που εκτός από τη νοστιμιά τους αποτελούν και μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων όπως τα ευεργετικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες D και B2, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, κάλιο και πολλά άλλα.

Από τις χυμώδεις γαρίδες μέχρι τα τρυφερά χτένια, παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες επιλογές θαλασσινών που μπορείτε να κάνετε όταν θέλετε να απολαύσετε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών.

Τα θαλασσινά που συνοδεύουν τα ζυμαρικά

 

mavrithalassa - ζυμαρικά

Γαρίδες

Η γλυκιά και ντελικάτη γεύση των γαρίδων είναι μια δημοφιλής επιλογή για μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ειδών ζυμαρικών, από το λιγκουίνι μέχρι τις πένες. Σοταρισμένο ή ψητό στη σχάρα, αυτό το θαλασσινό προσθέτει μια απολαυστική γλυκύτητα σε κάθε πιάτο ζυμαρικών και είναι αρκετά ευέλικτο για να συνδυαστεί εξίσου καλά με κρεμώδεις σάλτσες Alfredo, ζουμερή μαρινάρα ή και σάλτσες με βάση το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Μύδια

Τα μύδια είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν τα ζυμαρικά σε συνδυασμό με θαλασσινά. Μπορούν να μαγειρευτούν στον ατμό σε έναν αρωματικό ζωμό και να τοποθετηθούν πάνω από τα μακαρόνια ή να αναμειχθούν σε μια πλούσια σάλτσα με βάση τη ντομάτα. Το άρωμα και η γεύση θάλασσας αυτών των οστρακοειδών συμπληρώνει εξαιρετικά τη γεύση των ζυμαρικών και τους προσθέτει βάθος, δημιουργώντας μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Χτένια

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι τα τρυφερά χτένια, που με τη φυσική τους γλυκύτητα και τη λεπτή τους υφή αποτελούν μια πολυτελή προσθήκη σε ένα πιάτο ζυμαρικών. Μπορούν να μαγειρευτούν σε ένα πλούσιο και κρεμώδες φετουτσίνι αλφρέντο (μια από τις πιο γνωστές και απλές ιταλικές μακαρονάδες), ή να συνδυαστούν με μια ελαφριά σάλτσα λεμονιού και βουτύρου.

Τόνος και σολομός

Ο τόνος και ο σολομός μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε πιάτα ζυμαρικών, με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η υφή και η έντονη γεύση του τόνου τον καθιστούν μια φανταστική επιλογή για κάτι πιο χορταστικό, ενώ η πλούσια, λιπαρή σάρκα του σολομού απολαμβάνεται τέλεια με ένα κρεμώδες λιγκουίνι με λεμόνι ή αναμειγμένη με φρέσκα βότανα και ελαιόλαδο, για ένα ελαφρύ αλλά δελεαστικό πιάτο ζυμαρικών με θαλασσινά.

Αστακός

Η πιο πολυτελής και ακριβή επιλογή όλων, ο αστακός, δικαίως θεωρείται η κορυφαία επιλογή για συνδυασμό ζυμαρικών με θαλασσινά. Μια δημοφιλής εκδοχή του είναι σε συνδυασμό με παπαρδέλες και μια σάλτσα βουτύρου εμπλουτισμένη με βότανα.

 

Φυσικά, δε χρειάζεται να κάνετε μια μεμονωμένη επιλογή θαλασσινών για τα ζυμαρικά σας, αφού μπορείτε να δοκιμάσετε και έναν υπέροχο συνδυασμό τους. Για παράδειγμα, το πολυαγαπημένο λιγκουίνι θαλασσινών συνήθως περιλαμβάνει ένα μείγμα από γαρίδες, χτένια και μύδια συνδυασμένα με μια σάλτσα λευκού κρασιού με σκόρδο.

Η καλύτερη επιλογή θαλασσινών για ζυμαρικά που μπορείτε να κάνετε ποικίλλει ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και τις γεύσεις που προτιμάτε – εξάλλου, ο κόσμος των θαλασσινών προσφέρει μια σειρά από δελεαστικές επιλογές για να αναβαθμίσετε οποιοδήποτε πιάτο. Είτε είστε λάτρης των κρεμωδών σαλτσών, των γεύσεων με βάση τη ντομάτα ή εκείνων με βότανα, υπάρχει μια επιλογή που είναι ιδανική για εσάς.

Στη Μαύρη Θάλασσα θα βρείτε ζυμαρικά με φρέσκες γαρίδες, αστακό, καραβίδα και καλαμάρι άριστης ποιότητας από τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές.

 

Κλείστε τραπέζι στο εστιατόριο για να δοκιμάσετε εκλεκτά θαλασσινά