κάβα με εκλεκτά και διεθνή κρασιά

Κάβα

Κανένα γεύμα δεν θα ήταν πλήρες χωρίς τη συνοδεία του ιδανικού κρασιού. Γι’ αυτό στη Μαύρη Θάλασσα διαθέτουμε περισσότερες από 300 ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με μία λίστα που ανανεώνεται συνεχώς ώστε να συμπληρώνει το μενού του εστιατορίου.

Ανακαλύψτε τον απόλυτο σύντροφο στο γαστρονομικό σας ταξίδι

our wines

Εκλεκτά τοπικά
και διεθνή κρασιά

Το ταξίδι μας

Πώς διαλέγουμε τις ετικέτες μας

Εποχικότητα, αλλαγές στο μενού, τι θέλουν οι επισκέπτες μας: οι ποικιλίες κρασιών που επιλέγουμε βασίζονται σε πλήθος χαρακτηριστικών.

Η γεύση από μόνη της δεν είναι αρκετή – στη Μαύρη Θάλασσα θέλουμε να μάθουμε την ιστορία πίσω από το brand, γι’ αυτό διαθέτουμε μια πλούσια συλλογή κρασιών που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και πάθος.

Ομοίως, δεν αναζητούμε μόνο γνωστές ποικιλίες κρασιών για να αναδείξουμε το μενού μας. Φροντίζουμε να καλύψουμε κενά όσον αφορά την ποικιλία, την τιμή ή ακόμα και την προέλευση.

Η λίστα κρασιών μας είναι ένας συνδυασμός κλασικών επιλογών, νέων ανακαλύψεων καθώς και ετικετών που εκπλήσσουν τον ουρανίσκο.

κλήματα και σταφύλια
Τοπικοί ήρωες

Ελληνικές ετικέτες

Μερικές φορές, είναι οι πιο σπάνιες ποικιλίες κρασιών που μας ελκύουν. Το να προσφέρουμε επιλογές σχετικά άγνωστες, που μπορούν επάξια να αντικαταστήσουν μια πιο διάσημη ετικέτα και να βοηθήσουν τους επισκέπτες μας να ανακαλύψουν τα καλύτερα ελληνικά κρασιά είναι μια σημαντική πτυχή του εστιατορίου μας.

Η λίστα μας διαθέτει τόσο βραβευμένα ελληνικά κρασιά όσο και επιλογές από μικρούς αμπελώνες, με περισσότερες από 200 ετικέτες από περιοχές όπως η Σαντορίνη, η Νεμέα και η Νάουσα, καθώς και ενδιαφέρουσες επιλογές, από αφρώδεις και λευκούς οίνους μέχρι ροζέ και επιδόρπια κρασιά

εκκλησάκια μαύρη θάλασσα
εκλεκτά ελληνικά κρασιά
Διεθνείς ποικιλίες

Ξένες ετικέτες

Στη Μαύρη Θάλασσα θα συνοδεύσετε τα θαλασσινά σας με μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου καθώς και με ετικέτες βιολογικής καλλιέργειας: γαλλικά κρασιά από διεθνώς αναγνωρισμένους αμπελώνες, ισπανικά κρασιά που καλλιεργούνται φυσικά, ιταλικά κρασιά από διακεκριμένα οινοποιεία, αργεντίνικα κρασιά από τοπικές ποικιλίες σταφυλιού.

Αν και τα λευκά κρασιά αποτελούν την πλειοψηφία της κάβας μας, το κατάλληλο κόκκινο κρασί μπορεί να συμπληρώσει ιδανικά πολλά από τα πιάτα μας, διασφαλίζοντας ότι η λίστα μας αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία μας και συμπληρώνει τις γεύσεις μας.

σταφύλια για παραγωγή κρασιών
A meal without wine is like a day without sun
Jean Anthelme Brillat-Savarin