Οι Chefs

Η απόλυτη αγάπη για την ελληνική πρώτη ύλη και ο σεβασμός στην εποχικότητα είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Head Chefs της Μαύρης Θάλασσας, Σόνια Μαργαρίτου και Αλέξανδρο Τοκίδη.

Ζευγάρι και στη ζωή, ακράδαντα πιστεύουν και οι δύο πως η μαγειρική είναι συναίσθημα, δημιουργία και έκφραση, ενώ η άριστη τεχνική είναι ο λόγος που τα πιάτα τους εντυπωσιάζουν.

*οι αλχημιστές της
Μαύρης Θάλασσας

Αλέξανδρος Τοκίδης σεφ στην μαύρη θάλασσα
Αγάπη για την πρώτη ύλη

Chef Αλέξανδρος Τοκίδης

Ταπεινός και πάντα δραστήριος, ο «Κυρ-Αλέκος» είναι ιδιαίτερα αγαπητός τόσο από την ομάδα του εστιατορίου όσο και από τους θαμώνες που τον γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες.

Από οικογένεια με μακρά παράδοση στη μαγειρική και ιδιαίτερα την πολίτικη κουζίνα και μεγαλωμένος μέσα στις γεύσεις και τις μυρωδιές στο καφενείο του παππού του, ο σεφ σήμερα διαχειρίζεται το εστιατόριο με μεράκι και μαεστρία.

Στιχάκι από τον Αλέξανδρο Τοκίδη σεφ στην μαύρη θάλασσα

Αν δεν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, δεν φτάνεις τα 100 χρόνια ιστορίας

Follow Chef Alexandros
The chef loves...
Ο Αλέξανδρος Τοκίδης αγαπά το ψάρι και πιστεύει πως για να αναδείξεις τη γεύση του χρειάζεσαι εξαιρετικές πρώτες ύλες και λίγα, ποιοτικά υλικά, χωρίς φλυαρία.
Δημιουργική Γαστρονομία

Chef Σόνια Μαργαρίτου

Πάντα πρόθυμη να βοηθήσει και ανοιχτή σε νέες ιδέες, η «κυρία Σόνια» εξασφαλίζει ότι όλα τα πιάτα της Μαύρης Θάλασσας συμμορφώνονται με τα υψηλά γαστρονομικά standards που διέπουν το εστιατόριο.

Η Σεφ πιστεύει πως η μαγειρική είναι μια τέχνη που ναι μεν βασίζεται στη σωστή τεχνική, αλλά πηγάζει από την αγάπη, την έμπνευση και τις γευστικές μνήμες του καθενός.

Η επιτυχία έρχεται μέσα από την αγάπη

Follow Chef Sonia
The chef loves...
Η Σόνια Μαργαρίτου αγαπά να μαγειρεύει, να δοκιμάζει διάφορες μαγειρικές και τεχνικές και να πειραματίζεται, αποκτώντας περισσότερη εμπειρία και γνώση χρόνο με τον χρόνο.