19.Μάι.2024
Γαστρονομία

Υπέροχες ιδέες για καναπεδάκια με θαλασσινά

mavrithalassa - καναπεδάκια με θαλασσινά - σολομός

Ανακαλύψτε μοναδικές ιδέες για καναπεδάκια με θαλασσινά και φέρτε την αίσθηση της θάλασσας στον ουρανίσκο σας.

 

Το Καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί του έρχονται ατελείωτες βραδιές στην παραλία και καλέσματα σε κήπους και μπαλκόνια. Τι πιο ωραίο από το να εμπλουτίσετε τα τραπέζια σας με γευστικά καναπεδάκια με θαλασσινά και να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας; Ένα νόστιμο και δροσερό καναπεδάκι θαλασσινών συνοδεύεται εξαιρετικά με παγωμένο λευκό κρασί και είναι ο τέλειος συνδυασμός για τις καλοκαιρινές σας νύχτες με φίλους.

Πέρα όμως και από την μοναδική γεύση των θαλασσινών και την ευκαιρία να απολαύσετε ιδιαίτερες γεύσεις, τα καλοκαιρινά τραπέζια είναι η αφορμή να σμίξετε με τους αγαπημένους σας. Ανάμεσα σε κρασοπότηρα, πικάντικα και συνάμα δροσερά μεζεδάκια και διάχυτα γέλια μέχρι το βράδυ γίνονται οι πιο τρυφερές συναντήσεις των ανθρώπων. Τα μεζεδάκια δίνουν και παίρνουν. Τα σπίτια και τα ταβερνάκια γεμίζουν με χαμόγελα και αγκαλιές. Και τα βράδια πλέον είναι για τις παρέες. Τα θαλασσινά φυσικά έχουν την τιμητική τους.

 

Πάρτε ιδέες για ένα ονειρεμένο γεύμα με καναπεδάκια θαλασσινών

 

mavrithalassa - καναπεδάκια με θαλασσινά - διάφορα καναπεδάκια

  1. Καναπεδάκια με αυγοτάραχο

Το αυγοτάραχο είναι ένας εκλεκτός μεζές. Μπορεί να το απολαύσει κανείς ακόμα και σκέτο, καθώς έχει μοναδική γεύση. Αλλά μπορεί να απογειωθεί ως καναπεδάκι. Αν απλωθεί πάνω σε ένα ουδέτερο κρακεράκι ως βάση, συνοδευμένο με ό,τι επιλέξει ο καθένας, αποτελεί το απόλυτο έδεσμα. Όταν αγοράζουμε αυγοτάραχο είναι προστατευμένο μέσα σε 100% φυσικό κερί. Αφαιρείτε λοιπόν το κερί και τη μεμβράνη που το περιβάλλει και το κόβετε σε λεπτές φέτες για να τοποθετηθεί πάνω στα καναπεδάκια. Μια εκδοχή που μπορείτε να επιλέξετε είναι καναπεδάκια, με μια στρώση βούτυρο και από πάνω δύο κομματάκια αυγοτάραχο. Το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό. Τόσο απλό και συγχρόνως τόσο νόστιμο. Αν θέλετε από την άλλη να αποκτήσετε μια πιο ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, μπορείτε να δοκιμάσετε καναπεδάκια με τυρί κρέμα και αυγοτάραχο. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το χτύπημα του τυριού κρέμα και της κρέμας γάλακτος σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτετε χυμό λεμονιού και άνηθο. Απλώνετε το ντιπ στα κράκερ, από πάνω μια φέτα αυγοτάραχο και για γαρνίρισμα ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον γευστικός συνδυασμός που ταιριάζει τέλεια με λευκό κρασί ή αν είστε πιο μερακλήδες, με ένα τσιπουράκι.

  1. Καναπεδάκια με σολομό

Ίσως είναι και τα πιο διαδεδομένα καναπεδάκια, καθώς στα καταστήματα υπάρχουν συσκευασίες με λεπτές φέτες σολομού. Η ιδανική συνταγή, είτε επιλέξετε έτοιμες κομμένες φέτες σολομού, είτε πάρετε ολόκληρο το κομμάτι και το λεπτοκόψετε εσείς, είναι να τις απλώσετε πάνω σε μπρουσκέτες ή κράκερ που έχετε πρώτα αλείψει με κρέμα τυριού. Μπορείτε να κόψετε και μια λεπτή φέτα αγγουριού και να την απλώσετε πάνω από το ντιπ που έχετε αλείψει για να δώσετε μια ανάσα δροσιάς στο γεύμα σας. Βάζετε λίγο αλάτι και πιπέρι από πάνω και αν θέλετε και μια πιο όξινη γεύση προσθέτετε και λίγο ξύσμα λάιμ. Τα καναπεδάκια σας είναι έτοιμα για κατανάλωση.

  1. Καναπεδάκια με αντσούγιες

Βγάζετε την αντσούγια από το βάζο, τοποθετείτε στο κράκερ λίγο βούτυρο και από πάνω την αντσούγια. Μπορείτε επιπλέον να βάλετε λεπτές φέτες ντομάτας, ελιές και κάπαρη, ώστε να δώσετε πλουσιότερη γεύση στο σνακ σας. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια πιο πικάντικη γεύση στο τραπέζι σας.

  1. Καναπεδάκια με μπρικ

Το μπρικ είναι το χαβιάρι του σολομού. Ένα τρόφιμο πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε πρωτεΐνες και Ω3 λιπαρά οξέα και εξαιρετικά γευστικό. Λίγο βούτυρο στη βάση και από πάνω το χαβιάρι και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Το πιάτο είναι έτοιμο και μπορεί να καταναλωθεί και στις πιο επίσημες περιστάσεις.

 

Τα καναπεδάκια με θαλασσινά θα σας κάνουν τον απόλυτο οικοδεσπότη φέτος το καλοκαίρι

 

mavrithalassa - καναπεδάκια με θαλασσινά - γαρίδες

 

Είναι ιδανικά για ορεκτικό, αν έχετε σκοπό να ετοιμάσετε ένα τραπέζι με πολλά γεύματα. Μπορείτε όμως να τα επιλέξετε και ως finger food και να τα συνοδεύσετε με μια φιάλη καλό κρασί.

 

Κλείστε τραπέζι στο εστιατόριο για να δοκιμάσετε εκλεκτά θαλασσινά